Ajankohtaista

05.04.2018
Meidän Pulssi 5 v 9.4.2018

5v

 

Meidän Pulssi 5 v

9.4.2018

Olipa kerran keväällä 2013 Pulssi, jo yhdeksän vuoden ajan seinäjokisia liikuttanut liikunta­keskus. Oltiinpa myös me kaks, Talasmäen pariskunta Satu ja Tommi.

Jos joku olisi tuon vuoden maaliskuussa sanonut, että kohta olette saliyrittäjiä, olisimme tukehtuneet nauruumme. Mutta niin kävi, että huhtikuussa hoidettavanamme olikin yhtäkkiä tuo mainittu liikuntakeskus. Hupsistakeikkaa. Puolivahingossa ja olosuhteiden pakosta Satu Sohvaperunasta leivottiin saliyrittäjä yhdessä yössä.

Kumpikaan meistä ei ollut haaveillut tästä hommasta koko pientä elämäänsä – tai edes ohikiitävää hetkeä. Satu oli opiskellut äidinkieltä, tehnyt kotosalla toiminimellä kielenhuoltotöitä ja pitänyt huolta perheen kakaroista. Liikunnallisen lapsuuden jälkeen hänelle oli käynyt kuten niin monelle muullekin: yläasteen liikunnanopettaja oli vienyt kovimmat liikkumisinnot. Toki vähän oli tullut lenkkeiltyä ja joskus käytyä kuntosalilla ja spinningissä, täällä Pulssissakin. Teknistä alaa opiskellut Tommi taas oli käynyt päivätöissä kodin ulkopuolella ja vuosien varrella harrastanut aktiivisemmin niin itsepuolustuslajeja kuin lenkkeilyä ja salilla käyntiäkin.

Että siltä pohjalta, ummikkoina, loikkasimme pystymetsästä kuntosalialalle!

Alku meni perusjuttuja opetellessa. Siivosimme pölyt nurkista, huolsimme laitteet entistä parempaan kuntoon, lisäsimme tuntitarjontaa ja panostimme asiakaspalveluun. Opimme paljon, yleensä kantapään kautta. Tommi jatkoi päivätöissä, jotta akka pystyi harrastamaan kuntosaliyrittäjyyttä ja jotta kaikesta huolimatta saatiin marketista keittokinkkua lasten leipien päälle. Ensimmäisistä vuosista selvittyämme Satu hankki viimein myös alan koulutusta opiskelemalla personal traineriksi ja ravintovalmentajaksi.

Alusta asti meille oli tärkeintä tehdä meidän Pulssistamme paikka, jossa tarjotaan tasokasta liikuntaa suurella sydämellä, asiakkaita kuunnellen. Koska itse emme olleet (emmekä ole vielä­kään) lihaskimppuja vaan tavistakin taviksempia, näimme asiat asiakkaan emmekä saliyrittäjän näkövinkkelistä eli eri perspektiivistä kuin monessa muussa treenipaikassa. Millaisella salilla itse haluaisin käydä? Kuinka haluaisin minua siellä kohdeltavan?

Tätä kirjoittaessamme meidän Pulssimme on täyttämässä viisi vuotta. Kaupunkiin vyöryneiden ketjusalien tiukassa puristuksessa pyrimme yksityisessä pienessä perheyrityksessämme edelleen toimimaan kuten tähänkin asti: Matalan kynnyksen paikkana, johon on helppo tulla kenen vaan, vaikka kuinka vanhoissa verkkareissa. Asiakkaita kuunnellen. Reilusti ja joustavasti toimien. Asiakkaidemme kunnosta huolehtivat aina kaupungin rautaisimmat ammattilaiset. Ryhmä­liikuntatarjontamme on todella monipuolista, ja kuntosalillamme saa vaativampikin treenaaja tehtyä kunnon treenin. Kaiken taustalla tapahtuvan ja näkymättömiin jäävän teemme itse, ilman työntö- tai vetoapua mistään ja silmissäennemminkin sydämen kuin euron kuvat. Pidämme perusjutut kunnossa, mutta bling-blingiinrahkeemme eivät riitä (eikä sellainen kyllä kovin pulssimaista olisikaan). Tärkeää on, että meillä treenaa tyytyväisiä asiakkaita, jotka oikeasti haluavat treenata meillä – mitään ei tyrkytetä, ketään ei pidetä väkisin.

Haluamme taas kerran kiittää teitä, mahtavat asiakkaamme ja upeat työntekijämme. Kiitos näistä vuosista. Kiitos kun olette osa Pulssipoppootamme. Ilman teitä ei olisi koko Pulssia. Te olette se voima, joka saa Pulssin sydämen sykkimään.

Satu & Tommi


Takaisin uutisiin