Ajankohtaista

19.10.2016
Haaveiletko pysyvästä painonpudotuksesta?

Laihtumista koskevissa mainospuheissa luvataan yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista. Olemme valmiita kokeilemaan uskomattomiakin juttuja saadaksemme painoa pois. Olemme ilman sitä, tätä ja tuota; käytämme kaiken suuhun päätyvän keittiövaa'an kautta; kitkutamme ties millä pussikeittokuurilla. Se tehoaa, ja kilot karisevat. Kilot myös pysyvät poissa, jos jaksamme jatkaa samaan malliin hamaan maailman tappiin asti.

Joku jaksaa, useimmat eivät.

Ruokailutottumusten muuttaminen kerrasta uusiksi on kaikkea muuta kuin helppoa, joten jonkin ajan kuluttua palaamme entisiin tapoihimme. Kilot tulevat takaisin nopeasti, vieläpä korkojen kanssa. Moni meistä on suuren osan elämästään laihdutuskuurilla eikä silti koskaan saa pudotettua painoaan pysyvästi. Kuulostaa raskaalta - ja ennen kaikkea turhalta, kuin elämän hukkaan heittämiseltä.

Mikä sitten olisi järkevämpää ja kauaskantoisempaa? Ensinnäkin kannattaa varmistaa, onko sinulla edes syytä pudottaa painoasi. Onko realistista tai tarpeellista painaa vaikkapa 50-vuotiaana saman verran kuin 20-vuotiaana? Tai mahtua niihin vuosien takaisiin lempifarkkuihin? Kaupasta saa uusia farkkuja. Jos painonpudotukseen on syytä, kartoitetaan nykyinen ruokavaliosi ja lähdetään kehittämään juuri sitä omaa nykyistä ruokavaliotasi terveellisemmäksi pikkuhiljaa, pala kerrallaan. Kun yksi terveellisempi tapa on loksahtanut osaksi arkeasi, päätetään seuraava muutoskohde ja alat totutella siihen. Näin ehdit oikeasti omaksua uudet tavat ja niistä tulee niin automaattisia, että pystyt noudattamaan niitä loppuelämäsi. Välillä saatamme tarvita vähän psykologiankin konsteja, jotta tiedostamme, miksi joissakin tilanteissa toistuvasti teet itsellesi haitallisia valintoja. Ellei jokin sairaus tai allergia rajoita syömisiäsi, sinun ei enää kuitenkaan tarvitse välttää muuta kuin jonkin välttämistä: mistään ei tarvitse kokonaan kieltäytyä, kun syömisen perusasiat ovat kunnossa!

Täältä löydät lyhyen, nopeasti tehtävän testin, jonka avulla voit pohtia omia syömistapojasi.

Jos tarpeen on, etsitäänkö yhdessä vastaus siihen, mikä ruokailuissasi mahdollisesti on pielessä ja minkä takia? Näiden asioiden oivaltaminen on avain terveellisempään, onnellisempaan ja kevyempään loppuelämään.

 

Ravintovalmennus 3 kk 267 € (voi maksaa kolmessa erässä, á 89 €)
sisältää nykyisen ruokavaliosi kartoittamisen sekä muutosten tekemisen yhdessä;

neljä henkilökohtaista tapaamista kolmen kuukauden aikana; suositellaan erityisesti painonpudottajille

 
   
Nykyisen ruokavaliosi kartoittaminen ja muutoskohteiden osoittaminen 90 €

sisältää ruokapäiväkirjojesi tarkistamisen sekä kirjallisen palautteen; sopii jokaiselle, joka ei tähtää isoon painonpudotukseen

 

 

Ravintoasioissa sinua auttaa personal trainer, ravintovalmentaja (Trainer4You) Satu Talasmäki.


Takaisin uutisiin